Ebeveyn Danışmanlığı
Bir çocuk sahibi olmakla birlikte aile ve toplum içinde yeni rolleriniz ve sorumluluklarınız oluşur. Herkes gibi yeni giydiğiniz bu “anne baba” rolünü hakkıyla ve en iyi şekilde yerine getirmek istersiniz. Fakat bu rol çoğu anne baba gibi sizin de ilk kez deneyimlediğiniz bir roldür. Daha önce çocuk sahibi olmuş olsanız bile, eskiden bildikleriniz artık işe yaramıyor olabilir. Yeni beceriler kazanmaya ihtiyacınız olabilir, çünkü bu beceriler doğuştan sahip olduğunuz beceriler değildir.
Ne kadar kitaplardan okursanız okuyun, okuduklarınızı uygulamakta güçlük yaşabilirsiniz. Çünkü her çocuk ve her aile farklıdır ve farklı ihtiyaçları vardır. Çocuğunuzun ihtiyacını anlamak ona çok yakında yada uzakta durduğunuzda, korumacılık içgüdülerinizle yaklaştığınızda, hata yapmaktan korktuğunuzda gittikçe zorlaşabilir. Çocuğunuzun sizi anlamadığını düşünebilirsiniz, denediğiniz yöntemlerin doğru olup olmadığından emin olamayabilirsiniz, anne-babalık becerilerinizin yetersiz olduğunu düşünebilir ve kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz.
İşte böyle zamanlarda durumu objektif olarak değerlendirecek, size yol gösterecek dışarıdan üçüncü bir göze ihtiyacınız vardır. Ebeveyn danışmanlığı, uzman psikologlarla çocuğunuzu ve sizi bir araya getiren, çocuklarınızla ilgili çözüm üretemediğiniz durumlarda sorunu sizinle birlikte inceleyip, bir hedef planı oluşturan, bu hedef plan doğrultusunda aile içerisinde yolunda gitmeyen meseleleri düzenleyen, ihtiyaçlarınızı belirleyen, bunlar üzerinde çalışan ve gerekli zamanlarda sizi psikolojinin farklı alanlarına yönlendiren bir psikolojik destektir.
Ebeveyn danışmanlığı çocuklarınızdan çok, sizinle yürütülen size kendi çocuklarınızın “yol göstericisi” olmayı öğreten bir süreçtir. Bir taraftan çocuklarınızın ihtiyacı olan güven, şefkat ve sevgiyi onlara verirken bir taraftan da koyduğunuz sağlıklı sınırlarla bireyselleşip, özgürleşebilen, mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmenizi esas alır.
"Uzman Klinik Psikolog" ekibiyle Çocuk Pedagogu ve Psikoterapi hizmeti sunmaktadır. Amacı, hayatın karşınıza çıkaracağı güçlüklerle baş ederken zaman zaman ihtiyaç duyacağınız profesyonel psikolojik desteği sizlere sağlamaktır.
Seansların Yapısı
Seanslar 50-55 dakika sürer. Haftada bir kere seans yapılır. Kriz durumlarında haftalık seans sayısının arttırılması önerilir. Terapide belirlenen hedeflere yaklaşıldıkça seans sıklığı 15 günde bire, ayda bire indirilebilir.
İlk Seans (Değerlendirme Görüşmesi)
İlk seans değerlendirme görüşmesidir ve ücretlidir. Bu seansta çocuğun yaşadığı sorunu ne olduğu, sorunun kaynakları, psikiyatrik ve medikal durumlar ve psikoterapiye uygunluk değerlendirilir, olası psikoterapi planı oluşturulmaya çalışılır. Bunun için hem aileyle hem de çocukla görüşme yapılır. Görüşmenin sonunda ortaya çıkan değerlendirme anne-babayla paylaşılır, buna göre tedavi planı ve gelecek görüşmeler birlikte kararlaştırılır.
Bazı durumlarda kişiler uygun başka bir uzmanlığa yönlendirilebilirler. (Aşağıda Mesleki Sınırlar kısmında bu durumlar anlatılmaktadır.)
Randevu erteleme veya iptal etme!
Randevu verilmiş bir seansı ertelemek veya iptal etmek için bize en geç bir gün öncesinde haber verilmesi çok önemlidir. Bu sayede sırada bekleyen danışanlarımıza o saate randevu verebiliriz. Randevunuza geç kaldığınız durumda randevunuzun süresi uzatılamaz.
Mesleki sınırlar!
Acıbadem Psikolojik Danışmanlık Merkezi, bir "psikolojik hizmetler" merkezidir, bir "psikiyatri" merkezi değildir. Ekibimizde "psikolog", "psikiyatrist", "Yaşam Koçu", "Aile Koçu", "Eğitim Koçu" "Koçlarımız"da vardır. Dolayısıyla burada ilaç tedavisi veya medikal bir müdahale yapılmamaktadır. Merkezimizde sadece pedagoji, psikolojik danışmanlık, psikoterapi ve koçluk hizmeti verilmektedir. İlk değerlendirme görüşmesinde veya terapinin ilerleyen aşamalarında, ilaç tedavisi veya başka bir medikal tedavi gerektiren psikiyatrik bir sorun tespit edilirse, psikoterapinin yanında ilaç tedavisinden de yararlanmak olası ise, kişinin kendisine veya bir başkasına zarar verme durumu veya olasılığı varsa, ya da psikiyatrik bir atak veya kriz söz konusuysa, kişiyi bilgilendirmek ve güvenilir bir psikiyatri merkezine yönlendirmekle yükümlüyüz.
İlk değerlendirme görüşmesi sonrasında, kullandığımız psikoterapi yöntemlerinin kişinin yaşadığı sorun için uygun olmadığı veya faydalı olmayacağı tespit edilirse, bunu başvuru sahibine açıklamak ve kendisi için en uygun uzmanlığa yönlendirmekle yükümlüyüz.
Çocuk pedagogu olarak hizmet verdiğimiz konularımızdan destek bazıları şunlardır:
» Davranış Bozuklukları
» Tırnak yeme
» Parmak emme
» Yeme bozuklukları
» Çalma ve yalan söyleme
» Tik bozuklukları
» Karşı gelme
» Saç yeme ve yolma
» Duygusal Bozukluklar
» Sinirlilik
» Mutsuzluk
» İnatçılık
» Ağlama
» Saldırganlık
» Yalnız kalamama
» Yalnız yatamama
» Arkadaşlık kuramama
» Alt ıslatma ve altına kaçırma
» Hiperaktivite
» Dikkat eksikliği
» Öğrenme güçlüğü
» Arkadaşlık ilişkileri
» Okul başarısızlığı
» Disleksi (Öğrenme Bozukluğu)
» Disiplin ve kural
» Cinsel gelişim ve büyüme özellikleri
» Uyum sorunları
» Ceptelefonu, tablet ve bilgisayar bağımlılığı
» Sosyal medya bağımlılığı
» Eğitim ve Öğrenci koçluğu
» Üstün zekalı çocuklar
Hizmetleri vermekteyiz. Çocuğunuzda yukarıda yazılan davranışlar veya problemleri yaşıyorsanız uzmana danışmanız sizin ve çocuğunuz için faydalı olacaktır.
Randevu Telefonlarımız: 0505 767 58 85, 0544 724 36 50, 0532 158 35 55, 0533 373 81 23